parallax background

Használatbavétel Támogatása

A szakhatóság előtt bejárjuk az épületet

HASZNÁLATBAVÉTEL TÁMOGATÁSA

A használatbavételi eljárások során a tűzvédelmi szakhatóság követelményeinek teljesítése mindig is nagy kihívást jelentett. A mi ügyfeleink már évek óta használják használatbavételi támogatási szolgáltatásunkat, amely folyamatos szakmai támogatást jelent az építkezéstől egészen a használatbavétel sikeres lezárásáig.

Mivel tesszük tűzvédelmi szempontból gördülékenyé a projekteket?


Ajánlatot kérek

Iratok, dokumentációk átvizsgálása, ÉTDR feltöltés előtt. Csapatunk rutinos a szükséges és tartalmilag is megfelelő iratok összeállításában. Ugye ön sem szereti a hiánypótlást? Járt már úgy, mint számos ügyfelünk, hogy alvállalkozója a kivitelezés során átadta önnek a szükségesnek vélt iratokat, azt önök feltöltötték ÉTDR-be majd a hatóság képviselője jelezte, hogy az irat nem megfelelő vagy hiányos? Annak pótlására kapott 1-2 napot és senki nem értette, hogy vajon mit kellene akkor a hatóság felé beadni, ha nem ezt?

Nos, ha igen akkor tudja, hogy milyen sokat jelent a gördülékeny ügyintézésben egy olyan partner aki a dokumentációk ÉTDR feltöltés előtti átvizsgálását elvégzi Ön helyett és jelzi mind típus, mind tartalmi követelmény szempontjából a hiányosságokat egészen addig amíg a hatóság számára is megfelelő dokumentum lista össze nem áll.


Az építkezés során merült már fel projektjeinél tűzvédelmi megvalósíthatósági probléma? Biztosan nem? A térbeli csomópontok megvalósítása mindig úgy működött, mint a tervrajzokon? Elegendő hely maradt a légcsatorna tűzvédelmi burkolatának? Befértek a tűzgátló csappantyúk? stb. Használatbavételi támogatási tevékenységünk részét képezik az építési helyszínen tartott tűzvédelmi bejárások. A felmerülő tűzvédelmi problémák megválaszolásában, javaslatadásban folyamatos támogatást jelent a közreműködésünk.

Tevékenységünk magába foglalja a tűzvédelmi teszteken, főpróbákon való közreműködést is. Ennek jelentősége a tűzvédelmi rendszerek a tűzvédelmi koncepció szerinti együttes működésének visszaellenőrzésében van. A megfelelő helyen és sorrendben indul-e el a hő-és füstelvezetés, légpótlás, becsukódnak -e illetve kinyílnak e a megfelelő nyílászárók, füstzsaluk, mikor indul el a tűzjelző rendszer stb.?

Sok éves tapasztalatunknak hála ismerjük a hatósági szempontokat, ezért azoknak megfelelően készítjük fel a projektet a használatbavételre és igény esetén részt veszünk azon, hogy tűzvédelmi kérdésekben az épület alapos ismeretével rendelkező tűzvédelmi szakember adjon választ a hatóság kérdéseire a használatbavétel napján.

 

Töltse le Dokumentumunkat

Ehhez nem kell mást tennie, mint megadja Nevét és Email címét, majd a kapott emailben megkapja a letölthető PDF dokumentációt