Rólunk

Teljeskörű építésügyi tűzvédelmi tervező szolgáltatás építészeknek, kivitelezőknek, üzemeltetőknek TUÉ jogosultsággal

Tíz éve dolgozik csapatunk az építésügyi tűzvédelem területén

Fenyvesi Zsolt vagyok, tűzvédelmi mérnök, a cég vezetője. Idén lett a cégünk 10 éves, 2 éve alakultunk át Kft-vé. Létszámunk jelenleg 5 fő. Az elmúlt 10 év alatt több, mint 2500 projektünk volt a családi házaktól a több tízezer m2-es raktár és iroda épületekig.

10 év 2500+ projekt szeretjük a munkánkat

A tűzvédelmi tapasztalat persze ennél sokkal régebbi, hiszen előtte a Ferihegyi repülőtér termináljának tűzvédelmi feladatait láttam el. Innen vezetett az út oda, hogy azt a sokrétű és nagy volumenű tapasztalatot egyéb építészeti beruházásokon is sikerrel lehet alkalmazni.

Mérnöki pontossággal és felelősséggel - tűzvédelmi tervező

Nem mindenütt vannak olyan nagy dolgok, mint egy nemzetközi reptéri hangár és több millió utas évente, ám egy sportcsarnok, irodaház, ipari park, vagy bevásárlóközpont sokrétű és szakmailag nagy kihívásokat jelentő feladatokat tartalmaz. Tudással, tervezéssel és előrelátással a személy és vagyon tűzbiztonsága nagyon nagyfokú lehet. A tűz az emberiség egyik nagy félelme, de uralhatók a folyamatok, minimalizálható a kár, és a legjobb az, ha ki se gyullad. De mindig fel kell készülni a legrosszabbra, mert az ördög nem alszik.

Partnereink, ügyfeleink előrelátó építészirodák, beruházók, akik a tűzvédelmet kiszervezik

Tűzvédelmi mérnökként, azt látom, hogy a másik nagy terület, ami egy építtető számára épp olyan rizikós és átláthatatlan, az maga a hivatali szabályozás. Régebben ezt is építészeti munkának, részfeladatnak tartották, de mára már önálló szakma lett ez is, mint annyi más.


Csapatunk

Fenyvesi Zsolt

Szana Brigitta

szana-brigitta

Horváth Szabina

Vécsey Laura

Darcsi Tímea

Az idő a tűzvédemi engedélyeztetésben is pénz

Példaképpen: jelen pillanatban (2018-ban) 134 féle dokumentációt kellett összeállítanunk egy irodaház átadásához.

Elég, ha csak 1 dokumentáció hiányos, vagy szabálytalan, máris késik a projekt, nem történhet meg az átadás. Életbe lép a kötbér, elállhat a vevő, a bérlő, hiszen az időzítés kiemelten fontos. A legjobb az, ha már az ötlettől képben vagyunk, hiszen ekkortól van lehetőségünk időben és hatékonyan átadni mindazt a tudást, amivel sikeres lehet az épület tűzvédelmi átadása.


Használatbavételi segédlet letöltése

Ehhez nem kell mást tennie, mint megadja Nevét és Email címét, majd a kapott emailben megkapja a letölthető PDF dokumentációt