parallax background

Tűzvédelmi Tervezés

Építészek, építőipari beruházók, tervezők számára gyors és pontos kiszervezett tűzvédelmi tervező szolgáltatás.

Tűzvédelmi tervezés, MMK TUÉ jogosultsággal.

Cégünk az épületek építészeti tűzvédelmi koncepcióját állítja össze. A tűzvédelmi szabályzozás szerint meghatározzuk a kockázatokat, az oltóvíz igényeket, megtervezzük a tűzszakaszok kiterjedését, azok határait, a kiürítési útvonalakat (irányokat, útvonal szélességeket, lépcsőházak menekülési útvonalait és azok füstelvezetését, füstmentesítését).


Az építészeti tervezés speciális, önállóvá nőtt szakága a tűzvédelem

Az elmúlt években a tűzvédelmi tervezés szerepe és feladata a jogszabályok változásával jelentősen megváltozott. Cégünk több mint 15 éves szakmai gyakorlattal rendelkezik, így képben vagyunk a változásokkal.

Eljárások a tűzvédelmi szakhatóságoknál

Az engedélyeztetési eljárás meglehetősen hosszadalmas folyamat lehet, így érdemes minél előbb bekapcsolódnunk a projektbe, a tervezési fázis elején. Sokszor történt meg az az eset, hogy a megrendelő beleszeretett egy olyan koncepcióba, amiről mi az első ránézésre láttuk, hogy fent fog akadni a tűzvédelmi ellenőrzésen. Vannak viszont jó lehetőségek, olyan megoldások, amivel az építész is merészet alkothat, a megrendelő is elégedett lesz, ezzel együtt tűzrendészetileg is megállja a helyét.

Tervezzen, álmodjon nagyot - a részleteket bízza ránk

A tűzvédelmenél a részletek összhangja adja a végeredményt: az a jó, ha nem látszik, mégis működik és megfelel minden előírásnak. Elképesztő mennyiségű dokumentum fog kelleni, de nem csak a volumen a fontos. Mi a sok kacat és értéktelen “papír” közül kiválasztjuk azokat, ami kell a helyes dokumentációhoz. Ezt egy irodai asszisztens nem fogja tudni megoldani, vagy ha igen, az nagyon sok idő és költség. Mennyibe kerül kb.6 hetet halasztani emiatt az átadást?

Tűzvédelmi dokumentáció

Vizsgáljuk az épületszerkezeti követelményeket és azok teljesülését, nevesítjük az épületgépészeti, és villamos követelményrendszert a társtervezők részére.

Milyen papírokra, igazolásokra van szüksége?

  • megközelíthetőség, tűzoltási területek,
  • kockázati besorolás elkészítése
  • tűztávolság,
  • épületszerkezetek tűzvédelmi követelményei,
  • tűzszakaszok,
  • hő- és füstelvezetés,
  • kiürítés,
  • oltóvíz meghatározása,
  • tűzvédelmi gépészeti terv segítése

Keressen minket bizalommal!

iroda@fsztuzvedelem.hu

+36 (70) 77-44-414

Kérjen ajánlatot

Tűzvédelmi engedélyeztetés

Mivel mi építésügyi tűzvédelmi tervezők vagyunk, az engedélyeztetést nem is indítjuk el, amíg nekünk meg nem felel a projekt. Ez a valóságban azt jelenti, hogy egy lépéssel a szakhatóság előtt járunk. Ezt szó szerint kell érteni, gyakran egy köbméternyi iratból kell dolgoznunk, aminek a 90%-a felesleges! De mi tudjuk, mi az, ami viszont tűzvédelmi tervezés és engedélyeztetés miatt létfontosságú.

Akadályozza meg időben a nehézségeket, bízza tűzvédelmi tervező irodára a tűzvédelmi megfeleltetést!

Konzultáljunk a tervekről időben!